Te bizar hoe snel het afgelopen jaar voorbij is gevlogen. En wat voor jaar...(let's leave Corona out of it)

Van 24/7 aan de bak, naar tijdelijk fulltime op de bank. Nou, niet helemaal natuurlijk; sporten, eten, slapen, niksdoen & repeat. Het zware leven zeg maar...

Het is gek om te realiseren dat nu een jaar later ik er nog maar weinig van bak, van dat bakken dan. 

Datgene wat ooit zo één was met wie ik was als persoon, staat nu wat verder van mij af. Missen doe ik het niet, ten eerste omdat ik bij QliCHEF nog Jilliciouswaardige cakes & bakes mag maken, maar ten tweede vooral omdat ik zo gruwelijk verwend was met mijn eigen Jilly Wonka Lab daar in die #milkbar. Alles wat ik bedacht kon ik uitproberen, on the spot. En zoals je weet, bedacht ik nogal vaak wat. Thuis moet ik circusachtige capriolen uithalen om maar ook een fatsoenlijke brownie te kunnen bakken in onze best wel kleine keuken. 

Dus missen, nee.
Natuurlijk blijft het suiker door mijn aderen stromen en kriebelt het afentoe. Dan neem ik wat mee voor mijn sporthomies als beloning van onze komende sportprestaties (elke burpee geeft immers recht op een feestmaal nietwaar?) of bedenk ik een niet-bestaande feestdag als excuus om de oven aan te zetten. 
Maar goed ik dwaal af, as usual...
We zijn een jaar verder en met mijn nieuwe carrière als patissier/ aankomend kok bij QliCHEF*, en more important, wannabe fitgirl is het moment dan toch echt gekomen. 
Het moment waarbij ik definitief afscheid neem van mijn kindje Jillicious Goods. De webshop & social media gaan offline. Vanaf nu ga ik weer door het leven als Jill (zonder Jillicious).  

Maar ik laat jullie niet met lege handen achter. I give you my personal ALL TIME favourite recipe. En nee sorry dat is niet de red velvet...en ook niet de brownie...maarrr:
De Peanutbutter Cookie!
Sla hem op, print hem uit, want 1 oktober gaat alles uit de lucht!

I enjoyed the ride, you made it unforgettable! Ik zie je graag een keer ergens in Amersfoort op het terras! ❤️

Jill

*ja bakken doe ik dus nog wel in...Leusden...de red velvet cake & carrot cake mogen natuurlijk niet ontbreken in zijn assortiment. Dus onder een andere naam, maar met de vertrouwde kwaliteit van Jillicious Goods, check em out: www.qlichef.nl

 

PEANUTBUTTER COOKIES

Circa 25 stuks
10cm Ø

Ingrediënten
225 gram ongezouten roomboter
200 gram fijne suiker
200 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eieren
240 gram pindakaas met stukjes
340 gram bloem
2½ tl baking soda
½ tl zeezout
100 gram bakvaste pure chocolade druppels / gehakte chocolade puur

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de boter en beide suikers tot een luchtige bleke massa. Voeg de eieren toe, klop kort en schraap de randen van de mengkom goed schoon. Schakel naar de laagste stand en voeg de pindakaas toe. 
Voeg vervolgens de bloem, baking soda en zout toe en blijf kloppen tot een zacht deeg. Voeg de chocolade toe en klop nog kort. 
Schep met een ijsschep bolletjes op de bakplaat. Zet deze minimaal 1 uur in de vriezer. 
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de bolletjes iets uit elkaar (i.v.m. uitlopen) op de bakplaat. Bak 13 minuten draai dan bakplaat om en bak nog eens 5 minuten (tot ze vrij plat en goudbruin aan de randen zijn). Laat ze geheel afkoelen op de bakplaat, want ze zijn te zacht om al van de plaat af te halen zonder te breken. 
Een dag later zijn ze wat taaier, maar minstens zo lekker (misschien nog wel lekkerder, maar dat is voorkeur). de 3e dag zijn ze het allerlekkerst op elkaar...met een bolletje vanille ijs ertussen...you're welcome ;-)

Enjoy!

© 2013 - 2020 Jillicious Goods | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren